להכיר את החלום האישי לעומק ולשאוב ממנו תחושת מסוגלות להגשמתו ולהשפעתו על המציאות העכשווית
במפגשים הקודמים דיברנו על חוסר המגבלות שיש בחלום, על היכולת לחלום וגם על הקשיים שלפעמים נלווים לזה. במפגש הזה ננסה לדמיין את החלום שלנו מתגשם וננסה לפגוש את עצמנו שם כבר בהווה.
נזמין את המשתתפים לכתוב לעצמם מה החלום שלהם בכמה מילים כלליות.
אחרי הכתיבה הראשונית נבקש מהם לדמיין איך הם נראים כשהחלום שלהם מתגשם ואת זה לבטא דרך כתיבה של ‘יום בחיי’ לאחר הגשמת החלום/ ציור שמתאר אותי בהגשמת החלום/ קולאז’ שמתאר אותי ואת המציאות סביבי בהגשמת החלום, תוך התייחסות לנקודות הבאות:
(כדאי תוך כדי העבודה לעודד את המשתתפים לשים לב האם החלום הוא שלהם או אולי מימוש של חלום של מישהו אחר- ההורים/ החברה ועוד)
נבחר מתנדב אחד או שניים שדרכם נבצע את העיבוד וכל המשתתפים יעבדו דרכו:
נקודות להרחבה למנחה: יש אנשים שדמיון החלום מתגשם ייתן להם כוח להגשמתו, ויש כאלו שאולי דווקא זה ישקף עבורם את הפער בין המציאות לחלום ואז אולי יכולה להיווצר תחושה של ייאוש. ננסה לחשוב יחד עם המשתתפים מה יכול לייצר תחושה טובה? איך נוכל להצליח שהחלום בר ביצוע ולא רחוק מחיי? אפשר לחשוב על הליכה בצעדים קטנים שיכולים לסייע לקראת הגשמת החלום. אפשר לדבר על כך שחלומות לא חייבים להיות גדולים ומחוץ לטווח השגה, הם יכולים גם להיות גם קרובים ואפשריים.
(ההנחה היא שאפשר לחפש את האיכויות שיש בעתיד- בהגשמת החלום, גם במציאות העכשווית)
עוברים בקצרה על מה עשינו במפגש, לדוגמה: דברנו על…ראינו ש… שמענו קולות ש…
זה המקום גם לשקף כמנחה איך ראית אותם כקבוצה: הקשבה, השתתפות, דיבור פתוח ועוד. בשלב זה ניתן גם להזמין את המשתתפים להתבוננות משלהם על מה שהיה במפגש: איך הרגיש המפגש? השיחה בקבוצה?
נבנה באהבה על ידי היפוקמפוס