לזכרו ולזכר חללי צה”ל: תלמידי אמית בר אילן גוש דן חגגו את מבצע דוגו

תלמידי בית החינוך אמית בר אילן גוש דן חברו לעם ישראל כולו – למיזם של ניצול השואה ‘דוגו’, דוד לייטנר ז”ל ממושב ניר גלים, שנפטר לפני כשנה וחצי בגיל 92.
במהלך היום ‘מבצע דוגו’ צויין בבית הספר: התלמידים הקדישו את שיעור החינוך לנושא של מבצע דוגו, סיפרו את סיפורו, דיברו על התקווה, על החיים החדשים שיצר, על המשפחה הענפה שהקים וקינחו את השיעור באכילת פלאפל חם ומפנק.
במשך שנים רבות ציין דוגו את יום שחרורו מאושוויץ באכילת פלאפל, המאכל הלאומי של ישראל, כאות לניצחון הרוח על הסבל והרעב. בגיל 14 הוא צעד בקור המקפיא בצעדת המוות של אושוויץ. ברגעים הקשים ביותר התנחם בזיכרון הלחמניות הקטנות של אמו ובהבטחתה כי בארץ ישראל לא ירעב לעולם. דוגו זכה לעלות לארץ וגילה שהלחמניות של אמו נקראות כאן… פלאפל.
בשל פטירתו של דוגו ז”ל ובצל מלחמת חרבות ברזל המתמשכת, התקיים השנה המבצע באווירה מרגשת מתמיד והוקדשה לזכרו ולזכר חללי צה”ל שנפלו במלחמה. דוגו נהג לומר בזמן קיום המבצע כי “עם ישראל חי וקיים, ומבסוט ואוכל פלאפל”. על ידי קיום המבצע משמרים את מורשתו.
יאיר קדוש, תלמיד שכבת י’ שיתף: “כל שנה השכבה שלנו מציינת את הסיפור המרגש של דוגו, שסימל גבורה ועוצמה רוחנית בשואה. כל שנה מחדש אנחנו נהנים לקחת בו חלק ולהנציח את זכרו”.
הרב אבי יעקבי, סגן מנהל ורכז מעורבות חברתית: “שוחחנו עם התלמידים על הרוח האופטימית שלו, על הקשיים ועל זה שזכה להגיע לארץ למרות כל הקשיים. בכל שנה מחדש, נעים להזכר בדמותו ולקחת ממנה כוחות והשראה”.