חדשות וחדשנות בחינוך >

החרדה של הנער המפונה מעוטף עזה – הפכה לסרט בפסטיבל סרטי הנוער בסינמטק

בתמונות: פריימים מתוך הסרט. קרדיט צילום: הראל בן עמי

בתמונות: פריימים מתוך הסרט. קרדיט צילום: הראל בן עמי

איתמר סבאג הוא תלמיד כיתה י”א בישיבה התיכונית אמית בלבב שלם בירוחם ומפונה מקיבוץ עלומים, שהותקף בשמחת תורה וניצל בניסים. יחד עם חברו הראל בן עמי, הוא החליט לקחת את החרדה מחטיפות ומהמלחמה ולהפוך אותה לסרט: ‘הסיוט שלי’ שישתתף בשבוע הבא בפסטיבל סרטי הנוער בסינמטק בתל אביב.

השניים פיצחו בצורה קולנועית מבריקה את החרדה, דרך חלום שאיתמר משחק בו את עצמו – שהוא ישן וחולם על מצבים שונים של אזיקה בחוסר אונים, אחרי שנרדם מתוך צפייה בטיקטוק בסרטונים מהמלחמה, והוא מתעורר בבהלה רק כשהוא מגיע בחלום לתוך החדר של עצמו אחרי שהצליח לברוח. בסצנה הסופית הוא מופיע פעמיים על המסך, בעזרת אפקט של מסך מפוצל, כשהוא החולם רואה את עצמו ישן, ולובש מחדש את חולצת חרבות ברזל שהוציאו בקיבוץ.

איתמר סבאג משתף: “בתוך כל הבלאגן של המלחמה, הזמן שעבדנו על הסרט היה כמו חממה מחוץ לזמן. זה עזר לקחת את כל הרגשות הסוערים ולהפוך אותם ליצירה. כיף שבחרו בנו לפסטיבל ויש הכרה למה שעשינו”.

יחד עם סרטו של סבאג, התקבל לפסטיבל סרט נוסף של תלמידי מגמת הקולנוע בישיבת אמית בלבב שלם בירוחם, בניצוחם של המורים: אלעד מוקדס ומיכאל פרחי. מדובר על הסרט Alone – יצירתם של פורת חמאווי, ארז חן, אלקנה כהן, אהרן גלנדוואר וישי אברך.

פורת חמאווי, תלמיד כיתה י”ב, מתגורר בסוסיא, שם נפלו 4 שכנים וקרובים שלו במהלך הלחימה. מכיוון שרוב הגברים ביישוב היו במילואים, היה צריך תגבור בשמירות ביישוב והוא הצטרף עם הנוער לכוחות הביטחון בעמדות השמירה והתצפית ברחבי היישוב.

יחד עם עוד ארבעה חברים, ישב במשך שעות ארוכות עם המורים, ויצא לדרך עם תסריט אילם גם הוא, שבו החרדה מתלבשת על חרדת נטישה, שכל הישיבה יוצאת להתנדבות בחקלאות – מה שקרה המון השנה להציל חקלאים שכנים – והגיבור (אהרון גלנדוואר) נשאר לישון כי אף אחד לא קורא לו להשכמה בפנימיה. גם כאן הבחירה שלהם היתה להגיש את הפחד דרך חלום, שהולך ונבנה מסיטואציות ריאליסטיות אל רגעים שנעזרים בקולנוע כדי להמחיש שזה דמיון, והוא מתעורר כשנגמר החלום וחבריו מעירים אותו להתנדבות.

אלעד מוקדס, המורה לקולנוע: “חששתי שנסיים את השנה הזאת בלי סרטים גמורים. כמות האתגרים הטכניים והרגשיים שהמלחמה העמידה מול התלמידים הייתה מעבר לכל היגיון. הופתעתי לטובה מההתגייסות והתוצרים שהמירו את כל הצרות האלה אל המסך ודווקא אלה בסוף העלו את הישיבה בירוחם על מפת הקולנוע בפסטיבל הנוער בסינמטק תל אביב”.

פורסם בתאריך: 03.09.2024