נשיא המדינה בתיכון אמית קבוצת יבנה: “אתם דור שלומד וחי ציונות”

קרדיט צילום תמונה: קרן מנובלה
נשיא המדינה יצחק הרצוג ורעייתו מיכל, התארחו השבוע בבית החינוך אמית קבוצת יבנה, כחלק מביקור במועצה אזורית חבל יבנה, אותו יזם ראש המועצה אבי פוקס.
הנשיא ביקש להיפגש עם משפחות שכולות של בוגרי בית הספר, ביניהם שירי טויטו, מנהלת החטיבה העליונה ואמו של סרן אייל מבורך טויטו הי”ד שנפל ברצועת עזה לפני כשנה.
“זכיתם ללמוד בתיכון שמחנך לנתינה וללקיחת אחריות”, אמר הנשיא במהלך שיחה עם תלמידי יא-יב. “זה בא לידי ביטוי בהתנדבות שלכם ובהובלה בגיוס ליחידות לוחמות. כאן לומדים וחיים ציונות”, הוא הוסיף בהערכה.
לאחר דברי הפתיחה של הנשיא, נציגים משלוש השכבות (י’-יב) שאלו את הנשיא ואת רעייתו שאלות וזכו לתשובות כנות ומרגשות. במענה לשאלת אחת התלמידות בנוגע לעסקת החטופים, ענה הנשיא כי הוא “תומך לחלוטין בעסקת החטופים, אין לנו שום ברירה אחרת חייבים להשלים את העסקה – זוהי חובתה של מדינת ישראל כלפיהם, הם הוצאו בפיג’מות מהבתים שלהם”.
בהמשך התייחס הנשיא לעשייה החברתית שלו ושל אשתו בנושא אוכלוסיות מוחלשות, הסביר מה התפקיד של נשיא בישראל, דיבר על תפקידו בהסברה הישראלית בעולם ועל יהדות התפוצות ותרומתן לחוסנה של מדינת ישראל.
יאיר לסלוי, מנהל אמית קבוצת יבנה: “זכות גדולה עבורנו לארח את נשיא המדינה ורעייתו. בית הנשיא משמש כבית של אחדות ואיחוי קרעים בעם. בתקווה שנלמד מהנשיא להיות גורם מאחד ומלכד בכל מקום שנגיע אליו”.