חדשות וחדשנות בחינוך >

המיזם של התלמידות משדרות: אפליקציה לסייע להורים לתמוך בילדים בעת צבע אדום

התלמידות משדרות

קרדיט צילום תמונה: יואל נקש

שירז לוי, אורה מלכה ואורין כהן, תלמידות אולפנת עדי שבקרית חמ”ד אמית שדרות מפתחות אפליקציה שתסייע להורים להרגיע את הילדים הקטנים בעת אזעקת צבע אדום, במסגרת האקתון ‘נשים מובילות מדע’ וזכו על כך בפרס ‘המיזם המצטיין’.

באפליקציה להפחתת חרדות בממ”ד יהיו עצות להפחתת חרדה, אנשי קשר מקצועיים זמינים למשפחות ועוד. מתוך הבנה והניסיון המצטבר בארץ ובעולם שמלמד כי טיפול מיידי מסייע בהפחתת חרדות לעתיד.

שירז לוי, תלמידת כיתה י6 שיתפה: “היה כיף לעבוד על המיזם, כי הוא דבר שחשוב שהיה קיים ויעזור להרבה אנשים וכמובן גם לי. ההאקתון היה מאוד משמעותי ומעצים והראה לי את הכוח הנשי בחברה ושאנחנו יכולות לעשות הכל ואולי יש עוד תקרות לשבור, אבל אנחנו בדרך לשם”.

רחלי בוחבוט, מנהלת האולפנה: ”הבנות לקחו חלק במיזם מתוך חרדות שמלוות אותן מאז תחילת המלחמה ומתוך התמודדות יומיומית עם המציאות שהן עוברות כתושבות העיר שדרות. אין ספק שלאחר שהות ממושכת מחוץ לעיר המיזם מייצג את החוזקות של הבנות למציאת פתרונות להתמודד בכל דרך אפשרית”.

120 תלמידות מקרית שמונה, שדרות, אשדוד וצפת השתתפו בהאקתון מיוחד שהתקיים לקראת יום האישה הבינלאומי ביוזמת רשת אמית, חברת אסטרהזניקה, כללית מחוז תל אביב יפו ומרכז פרס לשלום ולחדשנות, שם גם נערך היום היחודי, בתוכנית השתתפו גם נציגי משרד הבריאות, משרד החינוך והרשות לחדשנות.

חמישים מנטורים, עובדי חברת אסטרהזניקה, כללית מחוז ת”א יפו ומרכז פרס לשלום ולחדשנות ליוו במהלך כל היום 20 קבוצות של תלמידות שהעלו מיזמים בתחומי הבריאות ותמיכה במפונים. הם איתרו צורך, ערכו סקר שוק ראשוני, בנו מצגת משקיעים ראשונית והציגו את המיזם בפני צוות שיפוט שכלל מנהלים בכירים במשק.

את ההאקתון הובילו רעות תותי נאור וגליה קדמי מרשת אמית, ענת טל סמנכ״לית קשרי חוץ וטל קופפרשמיד מנהלת אחריות תאגידית באסטרהזניקה, ד”ר שרה יניב משירותי בריאות כללית ומיטל מורדי ממרכז פרס לשלום ולחדשנות . שופטי התחרות היו נטע גרובר מהרשות לחדשנות, לירון זוהר ממשרד הבריאות, לאה מלוב ממשרד החינוך, אוהד גולדברג מנכ”ל אסטרהזניקה וליאור עומסי סמנכ”ל אמית.

אוהד גולדברג, מנכ”ל חברת אסטרהזניקה הודה לתלמידות, למורות ולמנטוריות עובדות החברה ואמר כי המנטורים ימשיכו לעבוד עם התלמידות ובתי הספר שירצו בכך עד לפיתוח הרעיונות ולקידום הוצאתם לפועל. “החלום שלנו הוא שישראל תהיה מעצמת פיתוח תרופות ולשם כך אנחנו זקוקים לכן. למדעניות המחר. ביום המיוחד הזה עשינו ביחד צעד ראשון שיהיה לו המשך”.

פורסם בתאריך: 12.03.2024