האקדמיה ליזמות וחממה לנוער >

תלמידה גאונה יוצרת עיר חכמה

מורג עמר מירוחם. צילום: ספי שלווין

מורג עמר, תלמידת י”ב, יצרה אפליקציה שבעזרתה תושבי ירוחם יכולים להתלונן על מפגעים ולראות האם התלונות מטופלות מאת: תמר טרבלסי־חדד | ידיעות אחרונות

גזם שחוסם מדרכה? צינור ביוב שהתפוצץ? תושבי ירוחם יוכלו בקרוב לדווח למוקד העירוני על מפגעים באמצעות W-YZE, אפליקציה שמאחוריה עומדת מורג עמר, תלמידת כיתה י”ב במדרשת אמי”ת בעיר.

עמר היא הראשונה בירוחם, שניגשה לבגרות ברמה של עשר יחידות במגמת מכטרוניקה, תחום המשלב בין הנדסת מכונות, הנדסת אלקטרוניקה והנדסת תוכנה. השנה היא תיבחן ברמה של עשר יחידות לימוד גם במדעי המחשב. היא ייצגה את ישראל בתחרויות טכנולוגיה בינלאומיות ומלמדת עם חבריה לקבוצת הרובוטיקה תלמידים מהכפר הבדואי השכן, רחמה.

הרעיון לאפליקציה עלה בנבחרת הרובוטיקה של ירוחם, “The y-team”, שם החליטו להפוך את ירוחם לעיר חכמה. האפליקציה תחבר בין התושבים לבין אגף שפ”ע (“שיפור פני העיר”) בעירייה. במקום שתושבים המבקשים להודיע על מפגע או להגיש תלונה יתקשרו טלפונית למוקד, שמעביר את המידע לאגפים השונים, ניתן יהיה לפנות דרך האפליקציה.

החידוש הגדול: כל תושבי העיר יהיו מעודכנים בכל בעיה ובקצב התקדמות פתרונה. מי שיורידו את האפליקציה יראו את מפת העיר ועליה את הדיווחים כסיכות. בתוך כל סיכה יימצאו הפרטים על התלונה, מה קרה, באיזה רחוב ומתי. כאשר המועצה תתחיל בטיפול בבעיה, הסיכה תחליף צבע. כשהטיפול יסתיים הצבע שוב יתחלף, ואחרי כמה שעות הסיכה תיעלם.

“אני חושבת ללמוד בעתיד הנדסת תוכנה”, מספרת הנערה, שאת שפת התכנות הראשונה למדה דרך האינטרנט. “אני אוהבת את ירוחם והאפליקציה היא חלק מהמחויבות שלי לעיר”.

הקליקו לקריאת הכתבה המלאה בידיעות אחרונות 

פורסם בתאריך: 31.10.2020