- בחירת ספק מוכר (GMAIL/OUTLOOK) – בחרו ספק שרות דואר אלקטרוני מוכר המספק שירותי דואר אלקטרוני עם יכולות אבטחה כדוגמת אימות דו שלבי, אמצעי לסינון דואר זבל, התרעות במקרה של גישה לא מורשת וכו’.
- הפעלת יכולות אבטחה מובנות – הפעילו את יכולות האבטחה המובנות בפתרון הדואר האלקטרוני, דוגמת אימות דו שלבי וקבלת התרעה במסרון (SMS ) בעת גישה ממכשיר לא מוכר.
- בחירת סיסמאות מגוונות – העדיפו להשתמש בסיסמה ארוכה המורכבת מביטוי/משפט, שלבו בה אותיות גדולות וקטנות, מספרים וסימנים מיוחדים .!#$@, הגדירו אימות דו שלבי בכל חשבון המאפשר זאת. רצוי להימנע משימוש באותה הסיסמה לשירותים וחשבונות שונים ברשת. סיסמאות הן אישיות ואין לשתף אותן עם אף גורם. ניתן להשתמש בתוכנה/אפליקציה לניהול סיסמאות שתסייע לכם ותשמור לכם על הסיסמאות במקום אחד.
- הפרדת חשבונות דואר אלקטרוני – מומלץ לבצע הפרדה בין תיבת הדואר האלקטרוני המשמשת לפעילות עסקית, לבין זו המשמשת לפעילות פרטית.
- זהירות צרופות וקישורים לא מוכרים ! אם קיבלתם הודעה המכילה תוכן חשוד או משולח לא מוכר, אין ללחוץ על קישורים או לפתוח צרופות. חשוב לבחון: האם הנכם מצפים לקבל הודעה זו? מי השולח? האם יש דרך להגיע למידע ללא לחיצה ישירה על הקישור? באותו אופן יש להתייחס גם להודעה מגורם מוכר אך כזו שהגיעה באופן בלתי צפוי או שתוכנה חריג ולא אופייני.
- צמצום השימוש ברשתות ציבוריות – מומלץ לצמצם את השימוש ברשתות ציבוריות (דוגמת רשת WIFI בבית קפה) בעת גישה לדואר אלקטרוני. יש להעדיף שימוש בחיבור ישיר, דוגמת גלישה דרך ספק הסלולר. כמו כן, לא מומלץ להיכנס לחשבון הדואר האלקטרוני ממחשבים ציבוריים (כגון באינטרנט-קפה, ספריות ציבוריות, חדרי שירות עסקי במלונות וכו’). אם בכל זאת נאלצתם לעשות זאת, הקפידו להתנתק מהשירות בסיום השימוש ולמחוק את ההיסטוריה של הדפדפן.
- בדיקת קישור חשוד – כדאי לבחון את הקישורים שנשלחים בדוא”ל לעומק ולוודא כי הכתובת מוכרת וכי אין בה סימנים המעוררים חשד (קישור להמלצות פישינג באתר). ניתן להיעזר במעבר העכבר על הקישור, עד להופעת תיבה המכילה את הקישור המלא.
- ביצוע גיבויים – מומלץ לבצע באופן עתי גיבויים(קישור להמלצות גיבוי ויכולת התאוששות שבאתר) לתיבת הדואר אלקטרוני כך שבמקרה של אירוע סייבר שגרם למחיקה או שיבוש תכתובות, ניתן יהיה לשחזר את המידע (לרבות רשימת אנשי קשר).
- עדכון גורם אחראי – במקרה של לחיצה על קישור חשוד או פתיחה של צרופה לעובד בארגון, ודאו שלא מחקתם את ההודעה, ועדכנו את אחראי המחשוב בהקדם האפשרי.
בכל חשד לאירוע סייבר או להמלצות הגנה נוספות, חייגו למערכות מידע רשת אמי״ת 03-9123187