שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
 In

אנחנו רוצים להפוך את המשוואה! במקום שהמורים ירצו או יעבירו ידע במשך רוב השיעור והתלמידים יקשיבו בצורה פאסיבית, ביחידת המא"ה התלמידים פעילים ויעבדו באופן עצמאי חלק גדול מהשיעור, והמורים ישמשו בעיקר כמנחים ומלווים.

ביחידת המא"ה הלמידה היא חקרנית, יצירתית, מעוררת סקרנות ומזמנת התנסות. היא מעודדת חשיבה מסדר גבוה, ומייצרת אצל הלומדים תחושת מסוגלות בעצמם וביכולותיהם.

לכן, המורה ישאל את עצמו: האם אפשרתי לתלמידים בחירה בתהליך הלמידה? איך ללמוד, עם מי ללמוד, באיזו מידת העמקה ובאיזה קצב ללמוד?

בבסיס יחידת המא"ה עומדת ההנחה שאנחנו כבני אדם – שונים זה מזה, ולכן אין לצפות שכולנו נלמד בדיוק באותו האופן, באותו הקצב ובאותה רמת העמקה! לכן, תשאלו את עצמכם – עד כמה הלמידה המוצעת ביחידה זו הינה פרסונלית ומותאמת אישית ללומד? לקצב הלמידה ולרמה הלימודית שלו?

ומה מקומה של הטכנולוגיה ביחידת המא"ה? רבים חושבים שלמידה חדשנית זה אומר ללמוד בעזרת אמצעים טכנולוגיים. אבל זו לא הנקודה! הטכנולוגיה היא אחד האמצעים (הטובים!) לפתח לומדים סקרנים ורחבי אופקים, אך צריך לזכור שהיא רק אמצעי ולא מטרה בפני עצמה.

אז מה כן תורמת לנו הטכנולוגיה? פריצה של גבולות הכיתה, גישה לכל מידע, תחום ידע או מקום פיזי בעולם, שיתופיות בין הלומדים, קבלת משוב מיידי על משימות ועוד כל כך רבה….

אז איך זה עובד בפועל?
דרכי הלמידה הן רבות ומגוונות, ויש להתאים אותן לצרכים ולמטרות היחידה: למשל למידה עצמאית, למידה מתוקשבת, למידת חקר, PBL, כיתה הפוכה, ג'יקסו, למידה מבוססת משחק, סיור לימודי, התנסות במעבדה…

כל כך הרבה דרכים שונות ללמוד, כשהמשותף לכולן הוא פיתוח תחושת מסוגלות אישית של הלומד, ואם אפשר להוסיף – וגם שלך, המלמד.

Recent Posts