איגרת להורי רשת אמי"ת
ראש חודש ניסן – 26.03
לכבוד
הורי תלמידי ותלמידות רשת אמי"ת
השלום והברכה,
"לעולם לישתף איניש נפשיה בהדי ציבורא", עם ישראל והעולם כולו נמצאים כעת בתקופה שלא ידענו כמותה. ליבנו עם משפחות חללי המגיפה והחולים הנאבקים על חייהם, קשה לראות את בתי הכנסת ובתי המדרש הסגורים. עת צרה היא ליעקב ועל כולנו להתאחד בתפילת רבים, איש איש בביתו: "ה' שִׁמְעָה תְפִלָּתִי וְשַׁוְעָתִי אֵלֶיךָ תָבוֹא".
מבחן קיומי עומד בפתחנו, המציאות שנכפתה עלינו מזמנת לנו מחד, התכנסות פנימה, אל המקום הטבעי, הפשוט. מחזירה אותנו הביתה תרתי משמע. ומאידך דורשת מאתנו לצאת מעצמנו, לפרוץ גבולות, לשכלל את המציאות ולייצר יצירה חדשה.
ההיסטוריה מלמדת אותנו כלל חשוב; יש רק דרך אחת לצלוח משבר – יחד! בערבות הדדית, בעוצמה וחוסן פנימי. הדבר החשוב ביותר כעת הוא לשמור על הבריאות של כל אחת ואחד מבני המשפחה, בעיקר של המבוגרים והקשישים אבל לא פחות גם על בריאותם של תלמידינו בשעת מבחן זו. דווקא בעת משבר, זהו זמן לרעות ולאחדות, לחוסן ולאמונה, כי רק ביחד נוכל לצלוח את המשבר, חזקים ומחוזקים. זה יקח זמן, זה ידרוש כוחות נפש, זה יחייב את כולנו לאחריות גדולה.
רשת אמי"ת הקימה צוות מיוחד (חמ"ל) המנהל את המשבר בסיטואציה המאתגרת הניצבת לפתחנו. מטרתנו בעת חירום איננה משתנה, איננו שוכחים את ייעודנו – לחנך את ילדי ישראל באהבה.
אנו מאמינים כי דווקא בעת הזו, כשהתלמידים מכונסים בבתיהם, לעבודת החינוך משמעות גדולה עוד יותר. זו איננה שעה רק ללמד, זו שעה לחנך. לכן כרשת, אנו עושים הכל כדי לתמוך במורים העוסקים במלאכת הלמידה מרחוק, לחזק את שמירת הקשר בין המורים לתלמידים ולוודא תמיכה בכל תלמיד ותלמידה.
אנחנו פועלים כדי שילדיכם ישמרו על שיגרה גם בעת הזו, אנחנו פועלים על מנת להמשיך את מלאכת החינוך על רבדיה השונים: הקניית ערכים, למידה, חיזוק החוסן הנפשי והחברתי.
אנו מתרגשים לשמוע על המורים הנפלאים שלנו, הממשיכים במציאות לא קלה לשמור על הקשר וללמד וזאת כשגם הם בבתיהם בתנאים לא פשוטים, ומלאים הערכה לכל אחד ואחת מהם.
על מנת לסייע ללמידה, הרשת קיבלה החלטה להשאיל כאלף מחשבים ניידים לתלמידים שאין להם מחשב בבית, על מנת לאפשר את הקשר עימם ואת הלמידה מרחוק.
הרשת הקימה אתר אינטרנט ייעודי לשעת חירום המרכז בתוכו את כלל המערכים הפדגוגיים והרגשיים, ומציעה באמצעות דף הפייסבוק שלה שעות הדרכה ותמיכה למורים, וגם לכם ההורים, בעזרת יועצים חינוכיים ופסיכולוגים המתמחים במצבי לחץ, שמירה על המשפחה והמלצות לפעילויות משפחתיות פשוטות ומחזקות. אנחנו מזמינים את כולכם להיכנס לאתר המיוחד שהקמנו ולהיעזר בו, דרך הקישור המופיע באתר אמי"ת.
המציאות החדשה שבאה לידי ביטוי עם סגירת שערי בתי הספר ומעבר ללמידה מרחוק מחייבת כמובן התאמה של נושא תשלומי ההורים.
העיקרון שקבעה הרשת הוא כי ההורים לא ישלמו על כל שירות שהתלמידים לא יקבלו כגון: טיולים, סל תרבות וכדומה. מיד כשיתחדשו הלימודים בבתי הספר, כל בית ספר יערוך מחדש את החישוב וישיב לכם את כספכם. כמובן שהמציאות הכלכלית במדינה ברורה לנו ונעשה הכל כדי להקל על ההורים בנושא זה.
האנושות כולה נמצאת בשעת מבחן, מדינת ישראל זקוקה לערבות הדדית של כלל אזרחיה כדי לצאת מהמשבר במהרה, משפחת אמי"ת תעשה הכל על מנת לסייע למדינה לצאת מהשעה הקשה הזו והדבר תלוי בכל אחד ואחת מאתנו. אנו מבינים את גודל השעה ומבקשים לגדול בעצמנו בהתאם.
חשוב מכל בעת הזו, לקיים בהידור מצוות "והדרת פני זקן", אנו קוראים לתלמידינו בעת הזו לחזק את הקשר עם סבא וסבתא מרחוק, להתעניין בשלומם. אנו מבקשים לקדם גם יוזמות של התנדבות ותמיכה בקשישים בודדים בעזרת תלמידינו היקרים, זהו צו השעה ואנחנו נכונים לכך.
לסיום, הורים יקרים, רשת אמי"ת היא משפחה. זו איננה סיסמא, אנחנו מכוונים לכך בכל ליבנו. לכן, החלטנו למנות דווקא בעת הזו אשת קשר מטעם מטה הרשת שתעמוד לרשותכם בכל פנייה מיוחדת אם וכאשר אתם מוצאים לנכון. אנחנו כאן עבורכם, לתמוך ולסייע. אנחנו יודעים כי זו תקופה קשה ללא מעט משפחות, והערבות ההדדית שלנו היא בראש ובראשונה כלפיכם, הורי משפחת אמי"ת.
בכל צורך אתם מוזמנים לפנות ללימור פרידמאן בין השעות 10:00- 16:00 בימים א-ה.
במייל: limorf@amit.org.il או בטל: 076-8623236
בברכה נאמנה לבריאות איתנה, לחירות ולחזרה מהירה לשגרה שכולנו כה מייחלים לה.
חודש טוב וחג פסח כשר ושמח לכם ולכל בני ביתכם
"חזק ונתחזק בעד עמנו ובעד ערי אלוהינו וה' יעשה הטוב בעיניו"
ד"ר אמנון אלדר
מנכ"ל רשת אמי"ת
על מנת לסייע בימים הטרופים הללו – מציעה אודיה ברנשטיין האחראית על פיתוח התחום הרגשי ברשת אמי"ת, כללים להתמודדות הורית עם המצב:
התמודדות הורית בימי הקורונה
על מנת למצוא נקודות אחיזה שמרגיעות ומקטינות חרדה וחוסר ודאות מומלץ לנקוט בכמה צעדים:
⇐ סדר יום
מומלץ לוודא שלכל אחד מהילדים יש סדר יום, אותו הוא יכול לקבוע בעצמו, וכי הוא ממלא את מטלותיו בכל התחומים. יחד עם זאת, זה לא הזמן להיכנס למאבקי כוח ומריבות. קיימו שיח עם הילדים והגיעו להבנה מה נכון וטוב עבור כולכם.
⇐ שגרה
עד כמה שניתן – להיצמד לשגרה, לשעות הקימה והשינה, לארוחות מסודרות, ללימוד לשעות מסך מאוזנות ולמשחקים ככל הניתן.
⇐ מידע
מידע הוא כוח ומידע פיקטיבי הוא כוח הרסני. חשוב שמידע אמיתי ומוסמך יגיע לתלמיד ולא להסתמך על פייק ניוז ומידע שאין בינו לבין האמת דבר.
⇐ שיח
לשוחח עם הילדים, לדבר עם בני הנוער ובעיקר להקשיב, לתת להם אפשרות לפרוק את אשר על ליבם, זה מרגיע, זה מעודד, זה מייצר נורמליות.
⇐ אחריות
משימות הבית צריכות להתחלק גם עם הילדים בגילאי התיכון, עמידה במשימות ונטילת אחריות מחזקת ומעצימה.
⇐ שמירת החיים
הכללים הברורים של משרד הבריאות אינם קלים ליישום ויש מבני הנוער שמתקשים לעמוד בהם. חשוב להסביר ולפרט את הסיטואציה. כל מפגש עם חבר הוא פוטנציאל לפגיעה בקשיש שיזדקק למיטה ולטיפול בבית החולים ולא יקבל אותם בשל הצפה. מדובר בהצלת נפשות.
⇐ האווירה בבית
והכי חשוב: נסו לקיים פעילויות המייצרות אווירה נעימה בבית – ערב משחקי קופסא, תחרות מאסטר שף, צילום קליפ משפחתי ערב סרט משפחתי, או כל רעיון אחר שיוסיף אופטימיות ושמחה. תקופה כזו מאתגרת את התא המשפחתי אך יכולה להיות גם הזדמנות לקשר, אינטימיות וגיבוש.