1. הגדרות פרטיות: בדקו והגדירו את הגדרות הפרטיות שלכם באפליקציה בצורה שתשמור על הפרטיות שלכם, כולל ההגדרות של מי יכול לראות את הסטטוס שלכם, התמונה ואת המספר שלכם.
2. הצטרפות לקבוצות: הגדירו מראש את האפשרויות של הצטרפותכם לקבוצות דיון באפליקצייה.
3. הפעלת אימות דו -שלבי: הפעילו את מנגנון האימות הדו-שלבי באפליקציה. זה יספק לכם גישה יותר מאובטחת לחשבון שלכם.
4. הימנעות משיתוף מידע אישי: בדיוק כמו ההנחיות שסיפקנו ברשתות החברתיות, כללי הזהירות חלים גם עבור אפליקציית ה-WhatsApp. אין לדעת מיהם חברי קבוצת דיון מסויימת אליה הצטרפתם )או שצירפו אתכם (לכן מומלץ לא לשתף בקבוצות שום מידע אישי רגיש.
5. הימנעות משיתוף מידע רגיש (בהיבט הביטחוני): המנעו בעיקר בקבוצות דיון מלפרסם מידע רגיש כגון מיקום של פריסת כוחות, חלוקת מזון, שמירה בישובים, וכדומה(האויב מאזין).
6. היזהרו מלינקים זדוניים: אל תפתחו קישורים או קבצים שקיבלתם ממקורות לא מוכרים או חשודים והיו חשודים גם לגבי קישורים וקבצים שקיבלתם ממשתתפים בקבוצות דיון שונות שאתם משתייכים אליהם. תזכרו שדי קל להצטרף כיום לקבוצות הדיון, ולא תמיד יודעים מיהם המשתתפים בקבוצה.
7. שימוש בשיחות מוצפנות: האפליקציה מציעה הצפנה מקצה -לקצה. תוודאו שההצפנה מופעלת בכל השיחות וההודעות שלכם.
8. גיבוי המידע: צרו גיבויים שוטפים של ההודעות והמידע שלכם באפליקציה, כדי למנוע איבוד מידע במקרה של בעיה טכנית או מתקפת סייבר. ניתן לרכוש חבילות אחסון בענן, ולבצע את הגיבוי התקופתי אוטומטית לענן.
9. עדכונים: עדכנו באופן שוטף את האפליקציה שלכם לגרסה האחרונה שקיימת כדי להבטיח שאתם מוגנים מפני פרצות אבטחת מידע ידועות. האפליקציה תתריע לכם מתי יוצאת גרסה חדשה, כל מה שעליכם לעשות הוא לאשר את העדכון.
10. כללי זהירות בקבוצות WhatsApp:
א. שמירה על פרטיות חברי הקבוצה: אל תאספו ואל תשתפו באופן חופשי ולא מבוקר שום מידע אישי , שמות, מספרי טלפון, מספרי ת.ז, כתובת פיזית, וכדומה. כלל זה חשוב מאוד בייחוד במצבים שלא מכירים באופן אישי את כל חברי הקבוצה.
ב. הצטרפות לקבוצה: בתור מנהלים של הקבוצות דיון, אתם יכולים לשלוט מי יכול לצרף אנשים לקבוצות, מי יכול לפרסם וכדומה. השתדלו לממש את הבקרות הללו בניהול הקבוצה, כדי למנוע גישה לא מורשית לקבוצה, ולמידע אישי או רגיש שיכול להיות מפורסם בקבוצה.
ג. הימנעו משיתוף מידע רגיש בהיבט הביטחוני: מידע רגיש יכול להיות מיקום ותמונות של אזורים של חלוקת אוכל בהם רואים את הבסיסים, או אמצעי לחימה, או את החיילים, וכדומה, מקומות של שמירה בישובים, ועוד. אם נדרש לנהל בסיס נתונים כזה, תמצאו דרך בטוחה ומאובטחת יותר להעביר את המידע לכל חברי הקבוצה. זיכרו שכל פרט מזהה יכול לשמש את האויב לזהות את פריסת כוחות הביטחון שלנו.
ד. היזהרו מהודעות וקבצים חשודים: היזהרו מתוכן של הודעות וקישורים שמגיעים מחברי הקבוצה, גם אם אתם חושבים שאתם מכירים אותם. קל מאוד להפיץ תכנים וקישורים זדוניים, ולכן אנחנו גם ממליצים לא להפיץ קישורים ממקומות שאינם מוכרים ומזוהים שהם לא זדוניים.
ה. ניהול הרשאות גישה לקבוצה: הקפידו על ניהול הרשאות ועל הדרך שבה מצטרפים משתמשים חדשים לקבוצות, ומי יכול לפרסם מידע בקבוצה. ניתן למשל להגדיר שרק מנהלי הקבוצה יכולים להפיץ מידע, וזה מקטין את הסיכון לזליגת מידע רגיש או אישי.
בכל חשד לאירוע סייבר או להמלצות הגנה נוספות, חייגו למערכות מידע רשת אמי״ת 03-9123187