- הגדרות פרטיות – תבדקו ותגדירו את ה- הגדרות שלכם באופן שמספק לכם רמת פרטיות רצויה. הגבילו את הגישה לפרופיל שלכם ולפרטים האישיים. ניתן להגדיר את הפרופיל שלכם כך שרק אנשים שאתם בוחרים יוכלו לראות את הפרופיל שלכם ואת התוכן שאתם מפרסמים.
- היזהרו מקבלה והפצה של הודעות כוזבות פייק ניוז – תבדקו את אמינות המקורות של המידע שאתם רואים ו/או רוצים לשתף עם אחרים, והימנעו מלהפיץ חדשות לא בדוקות. לפי הפצת הודעות, תבדקו מול ערוצי החדשות האם הידיעה נבדקה ופורסמה. עורכי החדשות עובדים במרץ לאמת ידיעות ולפרסם אותם, והסיכוי קלוש שנפלה בידכם הודעה ראשונית לפני פרסומה לידי ערוצי החדשות. הפצת פייק ניוז יכול לגרום לבהלה מיותרת, מה שישרת את האויב. קחו שנייה לפני כל שיתוף/הקלקה והתייעצו עם חברים או גורמים מומחים אם אתם לא בטוחים.
- שמירה על סיסמאות – תשתמשו בסיסמאות חזקות ) אורך של לפחות 8-10 תווים שמורכבים מאותיות קטנות וגדולות, סימנים ומספרים(. אל תשתמשו באותה סיסמה לכל הרשתות החברתיות ושאר השירותים שאתם צורכים )כגון חשבונות הבנק, ביטוח, רפואי, וכדומה(, ותחליפו את הסיסמאות מדי פעם.
- שמירה על פרטיות ומניעת הפצה של מידע אישי ברשתות החברתיות – ברשת האינטרנט, קל מאוד לזייף זהויות ולהקים פרופילים מזוייפים שמטרתם לאסוף מידע אישי אודות האזרחים. הימנעו מהפצת מידע אישי רגיש כגון שמות, טלפונים, מיקומים, כתובות, וכדומה(. מידע זה יכול לשמש את האויב ולגרום נזק רב.
- היזהרו מפרסומים והצעות שונות למתן סיוע, תרומות ופעילויות התנדבות – היזהרו מהונאות. בעת מלחמה, כולנו מאוחדים ורוצים לעזור. יוזמות שונות קמו במטרה לעודד פעילויות התנדבות ותרומות, וזה מבורך. אבל כפי שציינו, קל מאוד להקים קבוצות כאלו, וליפול קורבן למתקפות של מעילות, הונאות או זליגת מידע רגיש אחר )שמות, פרטי התקשרות, כרטיס אשראי, מיקום של כוחותינו, וכדומה(. לפני שאתם ממהרים להיכנס לקבוצות שונות ולתרום מכספכם, תוודאו שהקבוצות והארגונים הללו תקינים. תנסו לזהות חברים משותפים שנמצאים בקבוצה, ולוודא איתם שהכל תקין. מלבד האויב, ישנם גם עברייני רשת רבים שינצלו את המצב לעקוץ קורבנות תמימים.
- היזהרו מלחיצה על לינקים שיכולים להיות זדוניים בהמשך לסעיף הקודם, צריכים להיזהר מלחיצה על לינקים שיכולים להיות זדונים. אל תמהרו ללחוץ על לינקים למתן תרומות וסיוע. תוודאו היטב האם הקבוצות שהוקמו או הארגון שעומד מאחורי הבקשה, אכן תקינים. תבדקו אם יש לכם חברים משותפים שכבר תרמו ונמצאים בקבוצות, שתוכלו לאשר מולם שהארגון תקין ואין ממה לחשוש. ניתן להיעזר בנספח ג' במסמך זה, וללמוד מספר כללי בטיחות כיצד לזהות לינקים זדוניים או לצפות בסרטונים שפרסמנו בפייסבוק.
- הימנעו מלהגיב לטרולים ובוטים – בעת מלחמה, כוחות האויב מעלים בוטים )תוכנות אוטומטיות שמתוכנתות לבצע משימות מסוימות ברשתות החברתיות באופן עצמאי(טרולים )אנשים שמטרתם להציק, לזעזע או להרגיז משתמשים אחרים ברשתות החברתיות( רבים לעורר שיח רב, במטרה לאסוף כמה שיותר מידע שיכול לשמש אותם נגדנו. תנסו להימנע מתגובות בהן יכול להיות שאתם חושפים מידע אישי או רגיש.
- היזהרו מ"מאגרי מידע" ציבוריים ומשותפים – בהמשך להנחיות 4 ו,5- אל תמהרו להזין נתונים רגישים (כגון מידע אישי – שם מספרי טלפון, כתובות, וכדומה) לתוך מאגרי מידע שאינם מוכרים ואינם מנוהלים ע"י ארגון מוכר. גם אם המטרה היא טובה, מאגרים אלו עלולים להיות חשופים לגורמים עוינים. גם הימנעו ממסירת מידע רגיש )כגון מיקומים של כוחות הביטחון, מחסומים וכדומה אל תוך מאגרי מידע שפתוחים ולא מוכרים.
- "אל תעבירו את זה הלאה" – אל תשתפו יוזמות שאתם לא מכירים מי עומד מאחוריהן יש המון פייק ניוז ומלחמת תודעה + לוחמה פסיכולוגית, וגם האויב יכול להקים קבוצות ויוזמות כאלה במטרה לאסוף מידע רגיש אודות האזרחים וכוחות הביטחון.
בכל חשד לאירוע סייבר או להמלצות הגנה נוספות, חייגו למערכות מידע רשת אמי״ת 03-9123187