מי יודע איך מכינים תה בשבת?
שכשבאים להכין תה בשבת צריך לדעת כיצד לעשות זאת מבלי לעבור על איסור בישול.
כלל ידוע בהלכות שבת אומר: ‘כלי ראשון מבשל’ ו’כלי שני אינו מבשל’.
כלי ראשון הוא הכלי בו התחממו המים על גבי האש. כלי שני הוא הכלי אליו נמזגו המים מהכלי הראשון.
לכאורה לא היתה אמורה להיות בעיה למזוג מהמיחם (שהוא כלי ראשון) אל הכוס שלנו (שהיא כלי שני) ובתוכה לשים את שקית התה – כי הרי ‘כלי שני אינו מבשל’.
אומנם אנו חוששים ששקית התה נחשבת מ’קלי הבישול’ – דברים המתבשלים בקלות ובטמפ’ נמוכה, ובתור שכזו היא מתבשלת גם בכלי שני. לכן, יש להעביר את המים לכלי שלישי ושם לשים את שקית התה (היו מן הפוסקים שהחמירו גם בזה ואמרו שכיוון שגם בכלי שלישי רואים שיוצא צבע וטעם מן השקית ע”י המים זה נחשב בישול, אך רוב הפוסקים התירו זאת).
אם הכינו מעבר שבת תמצית תה נוזלית מותר לשפוך אותה בשבת למים החמים שבכלי שני כי התמצית הנוזלית אינה מ’קלי הבישול’ ומזיגתה לתוך הכוס לא נחשבת לבישול.
נסיים בקטע היתולי חמוד בנושא. שתו לרוויה!
[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8Fo03o0sf2E[/embedyt]