חטיבת ביניים, ז'-ט'

אם אתה סקרן, יוזם, ובעל אחריות אישית וקבוצתית- מקומך איתנו!

שמחים להזמין אותך לקורסי המצויינות שלנו ברשת כיתות ח’-ט’

אם אתם , סקרנים, יוזמים ובעלי אחריות אישית וקבוצתית- מקומכם איתנו

מתי
ימי רביעי 14:30
לאורך שנת הלימודים

הרשמה:
28.09 -19.10
מועד פתיחה
ט”ו חשוון 9.11

פלטפורת למידה היברידית:
מקוונת , סיורים לימודיים
מפגש חברתי

תנאי הצטרפות
המלצת מחנך
הסכמת הורים

מצוינות מדעית טכנולוגית

Data analysis / ד"ר כורם סלקמן ענב

חשבתם פעם שהקבלה על הפיצה שקניתם היא מקור מידע? rיודעים מה הקשר של רשתות חברתיות לפייק ניוז?
ומהי טביעת הרגל הדיגיטלית שלך? ואיך היא בכלל משפיעה על חייך? כל אלה, ועוד הרבה, הם נושאים הקשורים לחקר וניתוח של מידע. אנחנו לומדים כיצד לאסוף ולנתח נתונים, כיצד להציג אותם ולמצוא קשר ביניהם במטרה לקבל החלטות על בסיס הנתונים השונים.
בימינו, בכל תחומי החיים והעבודות השונות מבוקשים א/נשים מקצוענים שיבצעו את זה!
לכן, מקצוע העתיד הוא Data analysis בלמידה השמה דגש על חשיבה עצמאית וביקורתית, יצירתיות, למידה שיתופית ועוד. כל זאת בליווי אישי ומותאם. 

אל החלל ומעבר לו / אלי מילר

מה יש בחלל? מה קורה בתוך חור שחור? והאם בעתיד נוכל להתגורר על מאדים? גלו איתנו עולמות רחוקים במסע אל החלל ומעבר לו! כשמביטים לשמיים במהלך הלילה קשה שלא לחשוב או לתהות: מה בדיוק קורה שם
למעלה, באותו מקום מסתורי המכונה “החלל החיצון”? מיליונים חלמו להגיע לשם אך רק מעטים עשו זאת.
ואם לא להגיע לחלל, אז לפחות לחקור אותו. איך אפשר לעשות זאת? ומי עושה את זה?
בקורס המקוון הזה נברר איך מגלים כוכבי לכת רחוקים, מה קורה בתוך שמשות ואיפה כדאי לחפש חיים תבוניים (מישהו אמר חייזרים?). בנוסף נצלול לתוך חור שחור ונגלה מה הקשר בינו לבין ספגטי. 

שער לפיזיקה / מיכל בונר

אבל כולם יודעים שזה נכון“- שער לפיזיקה
המדען הדגול אייזק ניוטון ניסח היטב את הרעיון הזה במכתב ששלח לעמיתו ויריבו רוברט הוק )Hooke” :)אם הרחקתי ראות יותר מאחרים, אין זאת אלא מפני שעמדתי על כתפי ענקים”. הקונצנזוס המדעי מבוסס על עבודותיהם של מדענים רבים, המשתלבות יחד ליצירת בסיס איתן שהמדע מבוסס במידה רבה על הסכמות – כשמצטבר מספיק מידע שמבסס אותה, תיאוריה הופכת לקונצנזוס ונחשבת אמת. אבל לפעמים הקונצנזוס הזה
הופך מברכה לסכנה הפרויקט המדעי בימינו שואף להרחבת גבולות הידע האנושי.
ניתן לדמות את המדענים
לפועלי בניין שמשתפים פעולה בבניית מגדל גבוה, וכל אחד מהם מוסיף בתורו עוד קרש ועוד לבנה למבנה. ככל שמצטבר הידע בתחום מסוים, המגדל שלם ויציב יותר, ואפשר יותר ויותר להסתמך עליו לחקר תחומים אחרים ולחשיפת תגליות חדשות. כשמצטברות מספיק ראיות לנכונותה, תיאוריה נחשבת לאמת מדעית, ויידרשו ראיות כבדות משקל כדי לערער אותה.
מוזמנים להיכנס לשער

מצוינות מתמטית

מצויינות מתמטית / יפה בן שבת

האם אפשר להשתמש בציורים בשביל לפתור בעיות מתמטיות? איך בכלל מוכיחים שמשפט הוא נכון? איך מחשבים משתמשים במתמטיקה, ובמה הם שונים מבני אדם?
ולמה בכל מקום שמגיעים אליו פוגשים פרקטלים, את סדרת פיבונאצ’י ואת המספר פאי?

יפה בן שבת

מצוינות מדעית

ביו-רפואה

תכנית ייחודית של מכון ויצמן, בה נחקור סוגיות במדעי הרפואה – נחקור תוצאות של בדיקות, ננתח נתונים ממחקרים אמיתיים, נאבחן מחלות, נלמד על תרופות ועוד. נראה איך מתמטיקה פשוטה מסייעת להגיע לפתרונות ביורפואיים, בדיוק כמו בעולם האמיתי. בעזרת הידע שנצבור נעורר את המודעות של הסובבים אותנו לשמירה על בריאותם.

שער לשפות

שער לשפות

“מי שאינו יודע שפות זרות, אינו יודע דבר על שפתו עצמו” – יוהאן וולפגנג פון גיתה השפה מייחדת את האדם משאר הבריות ומאפשרת לו לבטא את עולמו הפנימי, את מחשבותיו ואת שאיפותיו. השפה מקשרת בין בני אנוש ועליה נבנים נדבכים של תרבות ושל מורשת. ישראל הינה מדינה רב-לשונית ורב תרבותית, ובהיותה מדינה קולטת עליה, יש ניסיון לשמר בה את השפות השונות של כל קבוצות האוכלוסייה. השפות מציגות היבטים תרבותיים, פוליטיים והיסטוריים של החברה בה הן נוצקו. על כן, חשוב במערכת החינוך להגביר את המודעות למגוון הלשונות הרב ולאינטראקציה ביניהן .

מצויינות באנגלית / בשיתוף יעל שפריר- ReShuffle
טרום מגמת ספרדית / חנה מילה
טרום מגמת ערבית / רן דברת

להרשמה לכלל התוכניות
הקבלה ללימודים מותנית בהסכמת הורים ומחנך הכיתה
http://sp.shahaf.info/