מו"קים הם קורסים מקוונים חינמיים להמונים (MOOC = Massive Online Open Courses). קורסים מסוג זה זמינים בעשור האחרון ברשת האינטרנט והם מוצעים מטעם האוניברסיטאות המובילות בעולם ומטעם גופים נוספים המעוניינים לספק השכלה והכשרה מקצועית לכל מי שחפץ בכך (דוגמה טובה היא היוזמה הישראלית קמפוס, הפועלת כחלק ממיזם ישראל דיגיטלית מטעם המשרד לשוויון חברתי).
פלטפורמות ייעודיות כגון Coursera, edX, Udacity, Class Central, אקדמיית קהאן ועוד, מהוות מעין "כיכר שוק" ענקית של קורסים מקוונים לבחירת המשתמשים. בישראל מוצעים קורסים חינמיים בעברית באוניברסיטת תל אביב, באוניברסיטה הפתוחה ועוד.
הפוטנציאל לעולם החינוך, ובעיקר למוסדות החינוך העל-יסודיים, הוא אדיר. למידה בקורס מקוון מאפשרת לתלמידים לפרוץ את גבולות הכיתה ולהעשיר את מבחר תחומי הידע שביכולתם ללמוד, הרבה מעבר להיצע הקיים בבית הספר או בתוכנית הלימודים הסטנדרטית. למידה כזו עשויה לפתח בקרב התלמידים כישורים חיוניים של לומד עצמאי ולגרום להם לקחת אחריות גדולה יותר על תהליכי הלמידה שלהם.
גם עבור המורים, שילוב קורסים מקוונים בלמידה הבית-ספרית עשוי לפנות להם זמן יקר לסיוע לתלמידים הזקוקים לתשומת לב גדולה יותר ולהנחיה צמודה, בעוד חבריהם שמעוניינים בכך מתקדמים בקצב אישי ובהנחיה מינימלית, כאשר עיקר הלמידה שלהם נעשית דרך המחשב, לבד או בקבוצות קטנות.
מורים/מנהלים באמי"ת? משלבים קורסי MOOC בביה"ס שלכם? ספרו לנו כאן