חומת מגן
ב- 29 במרץ 2002 יצא צה”ל למבצע “חומת מגן”, אשר מטרתו העיקרית הייתה לפגוע בתשתיות הטרור הפלסטיני ולעצור את גל הפיגועים שהתעצם בתקופה זו.
מטרותיו המדויקות של המבצע הוצגו על ידי רה”מ אז, אריאל שרון, והן: להִכנס לערים ולכפרים שהפכו מקלט לטרוריסטים; לתפוס ולעצור מחבלים, ובעיקר את שולחיהם ואת אלה המממנים אותם ונותנים להם חסות; לתפוס ולהחרים נשק ואמצעי לחימה שמיועדים לפגוע בישראל; לחשוף ולהשמיד מתקני טרור, מעבדות חבלה, מפעלי יצור נשק ומתקני מסתור.
שם המבצע, חומת מגן, ניתן על ידי גל הירש- קצין האג”ם של פיקוד מרכז, שמשמעותו- לשים חומת מגן בין הטרור לאזרחים. השם נלקח מתוך השיר של חיים חפר- ‘בין גבולות’, שדיבר במקור על ליווי של שיירות מעפילים. כ-25 אלף חיילי מילואים בשש חטיבות נקראו לשירות ב-‘צו שמונה’ וההתייצבות הייתה של מעל 100% ,כאשר חיילים נאבקים האחד עם השני על מקום בהסעה לשטחי הכינוס. חיילי הסדיר והמילואים הרגישו שהם ממש נלחמים על הבית שלהם.
ב”חומת מגן” נהרגו 28 חיילים, קצינים ושוטרי מג”ב ביהודה ושומרון, הושמדו 50 מעבדות נפץ ונאספו אלפי כלי נשק, עשרות מנועי רקטות וטילי נ”ט, אך ההישג העיקרי של מבצע חומת מגן היה החזרת חופש הפעולה של צה”ל בכל שטחי יהודה ושומרון ושיפור האחיזה המודיעינית בשטח.