במעגל השנה העברית
חודש אדר
פורים – מאכלים ומתכונים
מאכלים ומתכונים
נוהגים לאפות דברי מאפה בצורת “משולש” הממולאים ריבה או פרג ונקראים “אזני המן“.
מקור המנהג:
1. זו היתה צורת כובעו של המן
2. מקור המנהג במדרש אומר שהמן נכנס לביתו אבל וחפוי ראש ו”אזניים מקוטפות”
3. מנהג זה נובע משיבוש לשון באידיש
מאכלים נוספים
- בעבע תמר -עוגיות ממולאות בתמרים
- בעבע קדרסי -עוגיות לבנות
- מלפוף – מעין סיגר מפילו ממולא באגוזים
- חלקון -רחת לוקום
- סמבוסק בג’בן – כיסוני שמרים ממולאים גבינה
- לוזינה- ממתק חבושים
- זנגולה-עוגיות מטוגנות וטבולות בסירופ
- קוסקוס חלבי -קוסקוס מהסוג העבה, מבושל עם חלב, חמאה ו במלח
- דבלה -עוגייה גדולה מבצק דק, המטוגנת בשמן עמוק וטבולה בסירופ סוכר
- זלובי-בצק שמרים ממולא בתמרים ומטוגן בשמן
- קאדה-פיתה ממולאת בתמרים ואגוזים, שנאפתה על סאג’
- דוראווה – קובה מגרישה וסולת, ממולא בחמאה, בתוך מרק של גבינה, שמנת, נענע וזעתר
- שבקייה- עין המן לחמניות גדולות, או חלות קלועות, שבתוכן נאפתה ביצה קשה
- בוריק בלוז- מעין סיגר בצק ממולא בשקדים טחונים, שטוגן ונטבל בסירופ דבש
- מקרוט- בצק סולת ממולא בתמרים, מטוגן וטבול בסירופ
- מעקוד- פשטידת תפוחי אדמה וביצים
-למאכלי אסתר , יש הנוהגים לאכול בפורים מאכלים עם פרג או קטניות, זכר למאכלי אסתר, שלא אכלה בשר בבית אחשורוש מסיבות של כשרות
-יש הנוהגים לאכול תרנגון הודו, זכר לאחשוורוש שמלך מהודו עד כוש.
מתכונים נוספים
מתכונים לאזני המן
אזני המן
מתכוני פורים, מבשלים
עוגת פרג