במעגל השנה העברית

חודש אדר
פורים – מאכלים ומתכונים

מאכלים ומתכונים
נוהגים לאפות דברי מאפה בצורת “משולש” הממולאים ריבה או פרג ונקראים אזני המן“.

מקור המנהג:
​​1. זו היתה צורת כובעו של המן
2. מקור המנהג במדרש אומר שהמן נכנס לביתו אבל וחפוי ראש ו”אזניים מקוטפות”
3. מנהג זה נובע משיבוש לשון באידיש

מאכלים נוספים

-למאכלי אסתר , יש הנוהגים לאכול בפורים  מאכלים עם פרג או קטניות, זכר למאכלי אסתר, שלא אכלה בשר בבית אחשורוש מסיבות של כשרות
-יש הנוהגים לאכול תרנגון הודו, זכר לאחשוורוש שמלך מהודו עד כוש.

מתכונים נוספים
מתכונים לאזני המן
אזני המן
מתכוני פורים, מבשלים
עוגת פרג

 

צור קשר

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
נגישות