אתכם גם באומיקרון

telegram

מבצע סבתא

יום רביעי כ”ד בשבט 26.1.2022

יום שידורים מיוחד
רשת אמית נפרדת מהאומיקרון ב”מבצע סבתא”

[mk_table]

שעה

מרצה/המנחה

נושא

קישור

11:00   אביב אלוש
 
לא משאירים אף אחד לבד זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137

יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw
12:00   תום פרנץ
סדנת אפייה עם תום ויציאה להתנדבות

 


זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137

יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw

[/mk_table]

ברוכים הבאים לסדנת בישול כיפית בהנחיית השף תום פרנץ!

הסוד האמיתי של הבישול הוא אמנות השילוב וה”ביחד”. לתת לכל תבלין להשפיע, לתת לכל רכיב לספוג, להתאים, לערבב ולהגיע אל הטעם המושלם בדיוק כמו  בחיים.
מאחל לכם חווית בישול שמחה וטעימה איתי – מחכה כבר לבשל איתכם צופי אמי”ת tv, תום פרנץ.

הערכות לסדנת הבישול!
* מומלץ להכין שטח פנוי על משטח העבודה במטבח  שיהיה לכם נוח לעבוד.
* מומלץ לקרוא את המתכון ולהכין לכם את הכלים שתצטרכו למשל קרש חיתוך, קערות, סיר, תבניות תנור עם נייר אפייה וכדומה.
* מומלץ להכין את כל המצרכים על שולחן העבודה לפי המתכון בכמויות המדודות.
* מה שמסומן בצהוב במתכון נא להכין מבעוד מועד!

אנחנו מכינים היום ביחד שני מתכונים כיפים שיהיה לכם כיף ליהנות מהם עם המשפחה אבל גם, להעביר הלאה למי שצריך חיזוק ועידוד עם משהו מתוק מכם:
נכין “פיצה” שהיא לא פיצה אלא עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית ועליה קרם שוקולד והמון תוספות טעימות ומפנקות- כל מה שאתם אוהבים!
ולצד המתכון המושחת הזה נכין גם מתכון לחטיף בריאות טעים ממש אבל גם בריא עם שיבולת שועל וחמאת בוטנים וקצת שוקולד מריר מלמעלה.

cake2

"פיצה" עוגית שוקולד צ'יפס ענקית עם גנאש שוקולד והמון תוספות מפנקות

בסיס של עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית שנאפית בתנור ולאחר מכן מקבלת שכבה מפנקת של גנאש שוקולד ומעליו אנו מסדרים 8 משולשי פיצה כאשר על כל משולש תוספת מפנקת אחרת שאתם אוהבים! וזה הכיף הגדול במתכון – כל אחד מכין את משולש הפיצה החלומי שלו עם בדיוק מה שהוא אוהב!
מהמתכון הזה ניתן להכין 2 פיצות. אחת לכם ואחת לתת במתנה!
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כוס סוכר חום דמררה (200 גרם)
½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
כפית סודה לשתיה
כפית מלח
2 ביצים L
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס שוקולד צ’יפס
לגנאש שוקולד: (בחרו אחד לפי טעמכם)
מריר-
100 מ”ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
חלב-
100 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
לבן-
100 מ”ל שמנת מתוקה
200 מ”ל שוקולד לבן
תוספות מפנקות: (נא להכין קעריות עם מה שאתם אוהבים)
מה שאתם אוהבים, אני ממליץ על 4 תוספות שחוזרות על עצמן פעמיים מתוך השמונה אבל אפשר גם כל משולש שונה
מיני מרשמלו
ספרינקלס
סוכריות צבעוניות
שברי אוראו/מיני אוראו
מיני שוקולד צ’יפס מנטיפי חמאת בוטנים (ריסז פיסז)
עדשי שוקולד (,m&m סמארטיס, עדשי עלית)
ממתקים קצצוצים גס למשל- מקופלת, באונטי, קינדר בואנו, פסק זמן, כיף כף
קליק
בייגלה מלוח+2 כפות ריבת חלב מומסות מעט במיקרו
שערות חלבה

הוראות הכנה:
משמנים תבנית אפייה קפיצית 24 או 26 ומחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה – קמח, סוכר חום, סוכר לבן, סודה לשתייה ומלח.
מערבבים את כל המרכיבים הרטובים בקערה גדולה- ביצים, שמן, תמצית וניל. מוסיפים לרטובים את המרכיבים היבשים בלי לערבב יתר על המידה. מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי משטחים על גבי התבנית ומיישרים לקבלת שטח פנים ישר.
מכניסים את העוגיה  לאפייה של כ 15 – 20 דקות, עד שהיא זהובה יפה. אפייה קצרה תניב עוגייה רכה וקריספית בקצוות, אפייה ארוכה יותר עוגיה פריכה מאוד- אם רוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות 2-3 דקות נוספות.
בזמן שהעוגייה בתנור מכינים את הגנאש:
קוצצים את השוקולד הנבחר. מחממים את השמנת בסיר קטן לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ. ממתינים מספר דקות ואז מערבבים עד להמסה מלאה. מצננים מעט.
לאחר שהעוגייה מצטננת מעבירים לכלי הגשה, יוצקים את הגנאש על העוגייה. אפשר לסמן משולשים בעזרת מקלות של בייגלה, ואפשר גם קו חלש עם קצה של סכין. מתחילים לסדר על כל משולש את התוספות הנבחרות.

cake1

קוביות חמאת בוטנים ושוקולד בריאים וממכרים, ללא סוכר

ממתקי חמאת בוטנים ושיבולת שועל בציפוי שוקולד. זה אחד מנשנושי האנרגיה הבריאים שאנחנו מחזיקים בבית, אין במתכון סוכר לבן ולהפך, יש בו רק דברים טובים.
אם כבר צריך משהו מתוק, ומדי פעם צריך, עדיף שהוא יהיה מתוק בריא.

החומרים:
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה  (קוואקר)
כוס קוקוס טחון
כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)
שליש כוס דבש נוזלי או סירופ מייפל טהור
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
כף שמן קוקוס
קורט גרגרי מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מרובעת 20 על 20 בנייר אפייה או שמשתמשים בתבנית סיליקון.
מערבבים בקערה חמאת בוטנים, דבש או מייפל, שיבולת שועל ומלח. כשהתערובת אחידה, משטחים ישר בעזרת גב של כף או באצבעות את התערובת בתבנית.
בקערה שמתאימה למיקרוגל, ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בפולסים של 15 שניות (מערבבים תוך כדי).
כשהשוקולד נמס לגמרי עם שמן הקוקוס, יוצקים בשכבה אחידה מעל שכבת חמאת הבוטנים. מעבירים להקפאה של כשעה, מוציאים מהמקפיא, חותכים לקוביות או מלבנים שווים בגודלם. שומרים במקפיא ומוציאים 5 דקות לפני שרוצים לאכול.

כדורי שוקולד מושלמים -מתכון לבית

200 גרם ביסקוויטים, ספרתי לכם- 26 יחידות
10 כפות סוכר
5  כפות קקאו טהור (לא שוקו)
7 כפות חלב
1  כפית תמצית וניל
100  גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
לקישוט:
 1 שקית קוקוס טחון
 1 חופן סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקוויטים.
ניתן לעשות זאת כך: מכניסים לשקית סגורה ודופקים בפטיש שניצלים/ מערוך, או שמפוררים בידיים אם אין ברירה, (זה בסדר אם יש חתיכות מעט גדולות וגסות). 
מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם הסוכר והקקאו.
מוסיפים חלב, תמצית וניל וחמאה ומערבבים היטב. ניתן לערבב גם עם הידיים, זה הכי כיף.
מכינים שתי קעריות – אחת עם קוקוס טחון והשניה עם סוכריות צבעוניות.
יוצרים כדורי שוקולד קטנים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות.
מומלץ לקרר במקרר שעה וחצי לפחות לפני שאוכלים. אך זו לא חובה!

[mk_table]

13:00   מבצע סבתא
 
יוצאים לשמח את המבוגרים והמבוגרות
אופים יחד עוגה משמחת ויוצאים לחלק לקשישים באזורכם! 

צלמו את עצמכם בעת החלוקה, הכנסו לקישור והעלו שם את התמונה. תייגו אותנו ותזכו בשובר לרשת גולדה. 

זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137
יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw

[/mk_table]

מבצע סבתא

יום רביעי כ”ד בשבט 26.1.2022

יום שידורים מיוחד
רשת אמית נפרדת מהאומיקרון ב”מבצע סבתא”

11:00
לא משאירים אף אחד לבד


זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137
יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw

12:00
סדנת אפייה עם תום ויציאה להתנדבות

זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137
יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw

ברוכים הבאים לסדנת בישול כיפית בהנחיית השף תום פרנץ!

הסוד האמיתי של הבישול הוא אמנות השילוב וה”ביחד”. לתת לכל תבלין להשפיע, לתת לכל רכיב לספוג, להתאים, לערבב ולהגיע אל הטעם המושלם בדיוק כמו  בחיים.
מאחל לכם חווית בישול שמחה וטעימה איתי – מחכה כבר לבשל איתכם צופי אמי”ת tv, תום פרנץ.

הערכות לסדנת הבישול!
* מומלץ להכין שטח פנוי על משטח העבודה במטבח  שיהיה לכם נוח לעבוד.
* מומלץ לקרוא את המתכון ולהכין לכם את הכלים שתצטרכו למשל קרש חיתוך, קערות, סיר, תבניות תנור עם נייר אפייה וכדומה.
* מומלץ להכין את כל המצרכים על שולחן העבודה לפי המתכון בכמויות המדודות.
* מה שמסומן בצהוב במתכון נא להכין מבעוד מועד!

אנחנו מכינים היום ביחד שני מתכונים כיפים שיהיה לכם כיף ליהנות מהם עם המשפחה אבל גם, להעביר הלאה למי שצריך חיזוק ועידוד עם משהו מתוק מכם:
נכין “פיצה” שהיא לא פיצה אלא עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית ועליה קרם שוקולד והמון תוספות טעימות ומפנקות- כל מה שאתם אוהבים!
ולצד המתכון המושחת הזה נכין גם מתכון לחטיף בריאות טעים ממש אבל גם בריא עם שיבולת שועל וחמאת בוטנים וקצת שוקולד מריר מלמעלה.

cake2

"פיצה" עוגית שוקולד צ'יפס ענקית עם גנאש שוקולד והמון תוספות מפנקות

בסיס של עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית שנאפית בתנור ולאחר מכן מקבלת שכבה מפנקת של גנאש שוקולד ומעליו אנו מסדרים 8 משולשי פיצה כאשר על כל משולש תוספת מפנקת אחרת שאתם אוהבים! וזה הכיף הגדול במתכון – כל אחד מכין את משולש הפיצה החלומי שלו עם בדיוק מה שהוא אוהב!
מהמתכון הזה ניתן להכין 2 פיצות. אחת לכם ואחת לתת במתנה!
מצרכים:
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 כוס סוכר חום דמררה (200 גרם)
½ כוס סוכר לבן (100 גרם)
כפית סודה לשתיה
כפית מלח
2 ביצים L
1/3 כוס שמן
כפית תמצית וניל
כוס שוקולד צ’יפס
לגנאש שוקולד: (בחרו אחד לפי טעמכם)
מריר-
100 מ”ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
חלב-
100 מ”ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד חלב
לבן-
100 מ”ל שמנת מתוקה
200 מ”ל שוקולד לבן
תוספות מפנקות: (נא להכין קעריות עם מה שאתם אוהבים)
מה שאתם אוהבים, אני ממליץ על 4 תוספות שחוזרות על עצמן פעמיים מתוך השמונה אבל אפשר גם כל משולש שונה
מיני מרשמלו
ספרינקלס
סוכריות צבעוניות
שברי אוראו/מיני אוראו
מיני שוקולד צ’יפס מנטיפי חמאת בוטנים (ריסז פיסז)
עדשי שוקולד (,m&m סמארטיס, עדשי עלית)
ממתקים קצצוצים גס למשל- מקופלת, באונטי, קינדר בואנו, פסק זמן, כיף כף
קליק
בייגלה מלוח+2 כפות ריבת חלב מומסות מעט במיקרו
שערות חלבה

הוראות הכנה:
משמנים תבנית אפייה קפיצית 24 או 26 ומחממים תנור ל 170 מעלות.
מערבבים את כל המרכיבים היבשים בקערה – קמח, סוכר חום, סוכר לבן, סודה לשתייה ומלח.
מערבבים את כל המרכיבים הרטובים בקערה גדולה- ביצים, שמן, תמצית וניל. מוסיפים לרטובים את המרכיבים היבשים בלי לערבב יתר על המידה. מוסיפים פנימה את השוקולד צ’יפס.
מחלקים את הבצק לשניים. חצי משטחים על גבי התבנית ומיישרים לקבלת שטח פנים ישר.
מכניסים את העוגיה  לאפייה של כ 15 – 20 דקות, עד שהיא זהובה יפה. אפייה קצרה תניב עוגייה רכה וקריספית בקצוות, אפייה ארוכה יותר עוגיה פריכה מאוד- אם רוצים עוגיות קריספיות, יש לאפות 2-3 דקות נוספות.
בזמן שהעוגייה בתנור מכינים את הגנאש:
קוצצים את השוקולד הנבחר. מחממים את השמנת בסיר קטן לסף רתיחה. מסירים מהאש, מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ. ממתינים מספר דקות ואז מערבבים עד להמסה מלאה. מצננים מעט.
לאחר שהעוגייה מצטננת מעבירים לכלי הגשה, יוצקים את הגנאש על העוגייה. אפשר לסמן משולשים בעזרת מקלות של בייגלה, ואפשר גם קו חלש עם קצה של סכין. מתחילים לסדר על כל משולש את התוספות הנבחרות.

cake1

קוביות חמאת בוטנים ושוקולד בריאים וממכרים, ללא סוכר

ממתקי חמאת בוטנים ושיבולת שועל בציפוי שוקולד. זה אחד מנשנושי האנרגיה הבריאים שאנחנו מחזיקים בבית, אין במתכון סוכר לבן ולהפך, יש בו רק דברים טובים.
אם כבר צריך משהו מתוק, ומדי פעם צריך, עדיף שהוא יהיה מתוק בריא.

החומרים:
כוס שיבולת שועל מהירת הכנה  (קוואקר)
כוס קוקוס טחון
כוס חמאת בוטנים טבעית (ללא סוכר)
שליש כוס דבש נוזלי או סירופ מייפל טהור
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 60% קצוץ
כף שמן קוקוס
קורט גרגרי מלח ים אטלנטי

אופן ההכנה:
מרפדים תבנית מרובעת 20 על 20 בנייר אפייה או שמשתמשים בתבנית סיליקון.
מערבבים בקערה חמאת בוטנים, דבש או מייפל, שיבולת שועל ומלח. כשהתערובת אחידה, משטחים ישר בעזרת גב של כף או באצבעות את התערובת בתבנית.
בקערה שמתאימה למיקרוגל, ממיסים את השוקולד עם שמן הקוקוס בפולסים של 15 שניות (מערבבים תוך כדי).
כשהשוקולד נמס לגמרי עם שמן הקוקוס, יוצקים בשכבה אחידה מעל שכבת חמאת הבוטנים. מעבירים להקפאה של כשעה, מוציאים מהמקפיא, חותכים לקוביות או מלבנים שווים בגודלם. שומרים במקפיא ומוציאים 5 דקות לפני שרוצים לאכול.

כדורי שוקולד מושלמים -מתכון לבית

200 גרם ביסקוויטים, ספרתי לכם- 26 יחידות
10 כפות סוכר
5  כפות קקאו טהור (לא שוקו)
7 כפות חלב
1  כפית תמצית וניל
100  גרם חמאה רכה בטמפ’ החדר (לא מומסת)
לקישוט:
 1 שקית קוקוס טחון
 1 חופן סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:
מפוררים את הביסקוויטים.
ניתן לעשות זאת כך: מכניסים לשקית סגורה ודופקים בפטיש שניצלים/ מערוך, או שמפוררים בידיים אם אין ברירה, (זה בסדר אם יש חתיכות מעט גדולות וגסות). 
מערבבים את פירורי הביסקוויטים עם הסוכר והקקאו.
מוסיפים חלב, תמצית וניל וחמאה ומערבבים היטב. ניתן לערבב גם עם הידיים, זה הכי כיף.
מכינים שתי קעריות – אחת עם קוקוס טחון והשניה עם סוכריות צבעוניות.
יוצרים כדורי שוקולד קטנים מהתערובת ומגלגלים בקוקוס או בסוכריות.
מומלץ לקרר במקרר שעה וחצי לפחות לפני שאוכלים. אך זו לא חובה!

13:00
מבצע סבתא

 
יוצאים לשמח את המבוגרים והמבוגרות
אופים יחד עוגה משמחת ויוצאים לחלק לקשישים באזורכם!
צלמו את עצמכם בעת החלוקה, הכנסו לקישור והעלו שם את התמונה.
תייגו אותנו ותזכו בשובר לרשת גולדה. 

 

זום
https://amit.zoom.us/j/4342635137
יוטיוב לייב
https://youtu.be/T7X5gMYyjOwhttps://youtu.be/T7X5gMYyjOw